به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعزیز اورشم عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از طرحهای مالچ پاشی در حاشیه کرخه اظهار داشت: پس از مالچ پاشی چاله های کوچکی به فاصله شش متری کنده می شود که در این چاله ها نهالکاری صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه نهالکاری در سطوح مالچ پاشی شده دیگر نیازی به آبیاری ندارد، افزود: تمام نهالهایی که در حاشیه کرخه پس از مالچ پاشی کاشته شده گیاهان چند منظوره بوده اند که علاوه بر مقاومت در برابر شرایط سخت، فایده های دیگری نیز دارند.
اورشم با اشاره به اظهار نگرانی ها و نارضایتی ها نسبت به کاهش سطح بیابان زدایی از 200 هزار هکتار به 75 هزار هکتار تصریح کرد: از سال 47 تاکنون کل مالچ پاشی های استان خوزستان در حدود 60 هزار هکتار بوده است و اکنون سطح 75 هزار هکتار برای استان مساحت کمی نیست.
وی با اشاره به سختی کار مالچ پاشی و گران بودن مالچ، عنوان کرد: در گذشته مالچ به صورت رایگان تامین می شد اما در سالهای اخیر قیمت آن افزایش یافته به همین دلیل امکان انجام عملیات مالچ پاشی در سطح وسیعتری وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان با اشاره به مالچ پاشی چهار هزار هکتار از بیابانهای استان تا پایان سال، اظهار داشت: تاکنون 500 هکتار مالچ پاشی انجام شده و مابقی آن نیز تا خرداد ماه عملیاتی می شود.
اورشم عنوان کرد: مالچ پاشی در حال حاضر در هفت شهر استان خوزستان از جمله شوش، امیدیه، حمیدیه، ماهشهر و دشت آزادگان انجام شده است.
وی تصریح کرد: استان خوزستان در منطقه خشک قرار دارد و خشکسالی و نبود بارندگی یکی از عوامل اصلی نداشتن پوشش گیاهی است اما بیشترین تپه های ماسه ای از خارج استان برداشت می شوند و در استان نشست می کنند. همچنین عوامل انسانی همانند کارهای عمرانی و جاده سازی، برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی و تامین علوفه دام از عوامل بیابانزایی است.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان افزود: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری وظیفه حفاظت، احیا، توسعه و بهره وری از جنگلهای استان را دارد و از نظر ما هر جایی که پوشش گیاهی از بین برود، بیابان است.
نظر شما